Närproducerat, kvalité och brett utbud är signifikativt för maten som erbjuds under SM. Tillsammans med Nifa som är en branschförening för värmländska mat- och dryckesföretagare har vi samlat ihop en handfull matföretagare som kommer att stå för maten under helgen på SM. Det kommer att finnas laxwraps, hamburgare, korv och sallad. Dessutom kommer det finnas en restaurang på plats lördag och söndag.

När matfrågan diskuterades inför SM så var ambitionen att endast ha närproducerad mat på arenan. Tillsammans med Nifas nätverkskontakter med företag i Värmland samlades ett gäng ihop som kommer erbjuda ett brett utbud av mat. Det kommer helt enkelt att finnas någonting för alla! På arenan kommer det att finnas fyra olika Grab & Eat-ställen och en restaurang.

På den första matstationen finns Lillängshamnens Fiskrökeri på plats som kommer att sälja laxwraps. Det känns spännande att ha ett fiskalternativ på plats som sällan serveras i samband med idrottsarrangemang.

På nästa matstation finns Filé & Deli som kommer att sälja hamburgare med 100% nötkött. Inga mjölkprodukter eller ägg kommer att finnas i färsen. Dessutom kommer det att finnas fyra olika sorters bröd för att anpassa sig till allergier. En hamburgare som kommer att stå ut i smak och kvalité från den traditionella arrangemangshamburgaren. Filé & Deli kommer även att stå för försäljningen av korven på nästa matstation. Korven innehåller 80% kött och är en blandning av fläsk och nöt. Korven kommer att serveras tillsammans med ett färskt bakat bröd. Den här korven kommer va något annat än den vanliga korven du hittar i kiosken på tävlingar.

På den sista matstationen finns Zest på plats för att leverera goda sallader. Det kommer finnas både vegetarisk sallad och vegansk sallad. Ett fräscht och gott alternativ upp till friidrotten!

Kroksta Herrgård kommer att driva restaurangen på arenan. Lunch i restaurangen kommer att vara tillgängligt lördag och söndag för publiken. Tiderna för lunchen kommer att vara 11.30-15.00 på lördagen och 11.30-14.00 på söndagen.

Nifa har dessutom tagit hit Värmlands Matmarknad som kommer att finnas i eventbyn innanför entrén. Så ta en titt förbi delikatesserna där innan du går vidare in på arenan!

Friidrotts-SM 2019 i Karlstad har någonting för alla!

Ingen kommer att behöva att gå hungrig under helgen!