Från tisdagen 27 augusti till söndagen den 1 september kommer vi anordna en friidrottsvecka med friidrotts-SM som huvuddel. Veckan kommer innehålla många trevliga segment bland annat en invigning i eventbyn på Stora Torget torsdagen den 29 augusti. Detta är dagen innan tävlingarna för 2019 års friidrotts-SM drar igång. Invigningen kommer att ledas av Tommy Åström och innehålla trevlig underhållning, ett husband, intervjuer med aktiva, tävlingar och någon överraskning!

Friidrottsveckan kickar igång på tisdagen då motionsloppet Blodomloppet arrangeras av IF Göta. 4:e upplagan av loppet i Karlstad genomförs för att uppmärksamma den livsviktiga insatsen att ge blod. Som deltagare väljer du att promenera, jogga eller springa 5 eller 10 kilometer tillsammans med dina arbetskamrater eller vänner. Starten går 18.30 med både start och målgång på Tingvalla IP.

På onsdagen arrangeras Solstaspelen på Tingvalla IP. Spelen firar 20 år i år! Värmlands parasportförbund bjuder in alla dagliga verksamheter i Värmland till mästerskapet, och det blir drygt 300 tävlande. Tävlingen startar vid 10.00 och slutar 14.00.
Eventbyn på Stora Torget i Karlstad vaknar till liv redan på onsdagen då Bauhaus Kids Tour hinderbanan monteras! Eventbyn öppnar mellan 14.00-19.00 och kommer innehålla lek för barn, idolkort på aktiva och en stående längd tävling som kommer att följa med under de fortsatta dagarna för SM.
Karlstads snabbaste, anordnas också på onsdagen och är en löptävling för alla åldrar anordnas på Västra Torggatan och pågår mellan 17.00-19.00. Anmälan sker på plats och är kostnadsfritt! Sträckan att springa är 40 meter och man tävlar om biljetter till SM-tävlingarna. Kom och testa farten och tävla om biljetterna!

På torsdagen blir det full fart i eventbyn när invigningen för SM-tävlingarna drar igång. Invigningen anordnas mellan 18.00-20.30 och hela kvällen leds av sportkommentatorn Tommy Åström. Ett fullspäckat schema på scen med uppträdanden, husband under ledning a Oskar Nyström intervjuer med aktiva och uppsnack inför helgens tävlingar kommer bidra till en härlig inramning. Vi kommer även att bjuda på några överraskningar!

På fredagen inleds tävlingarna på Tingvalla IP. Dagen har företags- och afterworktema och kommer erbjuda en afterwork för företag under tävlingarna med innehåll av glädje, friidrott, god mat och dryck. Roliga inslag kopplat till temat kommer också att finnas i programmet. Ett yrkeslopp med personer från olika delar av näringslivet ställs mot varandra i ett uniformslopp som symboliserar temat och kommer att lysa glädje!

Lördagens tävlingar har ett mångfaldstema och sammanfaller med Värmland Pride. Programmet kommer innehålla något uppvisningslopp kopplat till mångfaldstemat. Lördagen är även den dagen med flest tävlingar på programmet. En fullspäckad tävlingsdag helt enkelt!

Söndagen är den avslutande tävlingsdagen och har ett familjetema. Barnaktiviteter kommer att äga rum på arenan. Bland annat ett ärevarv för barn att springa på innerplan inför all publik på Tingvalla. Vi kommer även att arrangera ett maskotlopp för några av Karlstads maskotar. Tingvalla IP fyller 100 år i år och det ska vi självklart fira! Kommunen kommer att bjuda på 100 m tårta och dessutom passa på att fira in de nya arenabyggena.

Du kan besöka publiksidan2019.smfriidrott.com för mer information om friidrottsveckan och tider under SM.

Nu laddar vi upp!