Som besökande av Friidrotts-SM 2019 i Karlstad hittar du all nödvändig information här. Läs om allt roligt som händer i Karlstad under friidrottsveckan! Du kan även använda länkarna nedan för att köpa biljetter, se programmet och hitta hit!

 

KÖP BILJETTER

 

HITTA TILL Tingvalla IP

 

(Klicka på bilden för förstoring)

Parkering sker på Norra fält norr om arenan och norr om Tingvalla IP. Parkeringen är skyltad från E18 och det är cirka 400 meter till arenan från parkeringen.

Karta över Tingvalla IP

 

PROGRAM

 

MAT PÅ ARENAN

Närproducerat, kvalité och brett utbud är signifikativt för maten som erbjuds under SM. Tillsammans med Nifa som är en branschförening för värmländska mat- och dryckesföretagare har vi samlat ihop en handfull matföretagare som kommer att stå för maten under helgen på SM. Det kommer att finnas fyra Grab & Eat-ställen som kommer att sälja laxwraps, hamburgare, korv och sallad. Dessutom kommer det finnas en restaurang på plats lördag och söndag. Det kommer att finnas något för alla!

På den första matstationen finns Lillängshamnens Fiskrökeri på plats som kommer att sälja laxwraps. Det känns spännande att ha ett fiskalternativ på plats som sällan serveras i samband med idrottsarrangemang.

På nästa matstation finns Filé & Deli som kommer att sälja hamburgare med 100% nötkött. Inga mjölkprodukter eller ägg kommer att finnas i färsen. Dessutom kommer det att finnas fyra olika sorters bröd för att anpassa sig till allergier. En hamburgare som kommer att stå ut i smak och kvalité från den traditionella arrangemangshamburgaren. Filé & Deli kommer även att stå för försäljningen av korven på nästa matstation. Korven innehåller 80% kött och är en blandning av fläsk och nöt. Korven kommer att serveras tillsammans med ett färskt bakat bröd. Den här korven kommer va något annat än den vanliga korven du hittar i kiosken på tävlingar.

På den sista matstationen finns Zest på plats för att leverera goda sallader. Det kommer finnas både vegetarisk sallad och vegansk sallad. Ett fräscht och gott alternativ upp till friidrotten!

Kroksta Herrgård kommer att driva restaurangen på arenan. Lunch i restaurangen kommer att vara tillgängligt lördag och söndag för publiken. Tiderna för lunchen kommer att vara 11.30-15.00 på lördagen och 11.30-14.00 på söndagen.

 

FRIIDROTTSVECKAN

TISDAG 27/8

Blodomloppet 18.30
Det är fjärde året i rad som IF Göta arrangerar Blodomloppet i Karlstad som har sin start och målgång på Tingvalla IP. Blodomloppet är ett motionslopp som arrangeras på 17 orter runt om i landet för att uppmärksamma den livsviktiga insatsen att ge blod.

Blodomloppet inviger SM-veckan i friidrott och alla motionärer som deltar får vara med och värma upp staden och arenan inför veckans mästerskap. Som deltagare väljer du att promenera, jogga eller springa 5 eller 10 kilometer tillsammans med dina arbetskamrater eller vänner.

Starten går 18.30 och anmälningsavgiften är 350 kr.

För att anmäla sig eller hitta mer information besök Blodomloppet Karlstad.

 

ONSDAG 28/8

Solstaspelen 10.00-14.00
Spelen firar 20 år i år! Värmlands parasportförbund bjuder in alla dagliga verksamheter i Värmland till mästerskapet, och det blir drygt 300 tävlande. Tävlingen startar vid 10.00 och slutar 14.00. Solstaspelen, som vanligtvis arrangeras inomhus i oktober, flyttas nu ut till Tingvalla IP och blir en del av friidrottsveckan. Alla som deltar som tävlande i Solaspelen under onsdagen får fri entré till resten av SM-veckan.

Eventby 14.00-19.00
På torget öppnar eventbyn under onsdagen mellan 14.00-19.00 och en hinderbana för barn byggs upp. Kom och testa banan och ladda upp inför friidrotts-SM till helgen!

Karlstads snabbaste 17.00-19.00
En löptävling för alla åldrar anordnas på Västra Torggatan och pågår mellan 17.00-19.00, Karlstads snabbaste. Anmälan sker på plats och är kostnadsfritt! Sträckan att springa är 40 meter och man tävlar om biljetter till SM-tävlingarna. Kom och testa farten och tävla om biljetterna!

 

TORSDAG 29/8

Eventby och uppladdning 14.00-20.30

Under torsdagkvällen blir det full fart i eventbyn! Invigning från scenen på Stora Torget drar igång mellan 18.00-20.30. Fullspäckat schema med uppträdande, intervjuer med aktiva, uppsnack inför helgens tävlingar. Allt under ledning av en konferencier. Husband med kapellmästare Oskar Nyström. Vi bjuder också på några överraskningar från scenen.

 

FREDAG 30/8

Tävlingsdag 1 Företags- och afterworktema
Tävlingarna i SM i friidrott inleds på fredagen 30 augusti med företags- och afterworktema!

Ett afterworkpaket kommer finnas tillgängligt för företag med mat, dryck och friidrott. Tillsammans med andra företag byggs en trevlig atmosfär upp med glädje, friidrott och god mat!

Kvaltävlingarna pågår mellan 14.30-15.45.

Finalpasset pågår mellan 16.00-20.00.

 

LÖRDAG 31/8

Tävlingsdag 2 Mångfaldstema
Den andra tävlingsdagen bär mångfaldstema i samband med att Värmland Pride äger rum i Karlstad. Aktiviteter på arenan kopplade till temat kommer finnas integrerat i programmet under dagen!

Kvaltävlingar och finaler i parafriidrott pågår mellan 10.30-13.30.

Finalpasset pågår mellan 14.00-19.00.

 

SÖNDAG 1/9

Tävlingsdag 3 Familjetema
Den avslutande dagen har familjetema med särskilda aktiviteter för barnen i arrangemangsområdet i anslutning till arenan. Det blir bland annat en aktivitetsbana med friidrotts-inriktning för barn.

På söndagen firas även 100-årsjubileet av Tingvalla IP med tårta och utställning om de nya arenorna som kommunen ska bygga på Sannafältet med start 2020.

Finalpasset pågår mellan 12.00-16.00.

 

ATT GÖRA I KARLSTAD

Utforska Karlstad under vistelsen på SM! Besök våra berömda museum, åk båtbuss på älven eller utforska vårt breda restaurang- och krogutbud! Här finns det något för alla! Du kan även besöka Visit Karlstads hemsida för ytterligare information.

 

HÅLL DIG UPPDATERAD

Jag godkänner att mina uppgifter sparas enligt IF Götas integritetspolicy

Sommaren 2019 ska bli ihågkommen som
sommaren då Friidrotts-SM kom till Karlstad!