Inför SM har publiken lovats att få komma nära sporten, att få se den på nära håll och känna pulsen. Att från åtta meter se fokuset och glöden i ögonen på friidrottsstjärnorna inför att avgörande hopp. Det är därför vi tillsammans med Löfbergs ska genomföra damernas höjdhopp med hela publiken på innerplan som avslutning av lördagskvällens tävlingar.

Idén började gro redan ett år tidigare när IF Göta och Löfbergs slöt samarbetet inför SM. Vi ville få publiken nära friidrotten och skapa en annorlunda atmosfär för de aktiva. Det var detta som gav upphov till idén om att ta in publiken på innerplan under höjdhoppet. Förutsättningarna undersöktes och när det stod klart att det var genomförbart så började vi designa en provisorisk höjdhoppsarena tillsammans med Löfbergs.

Självfallet ställdes frågan till de aktiva hur de ställde sig till initiativet. Vi möttes av positiva reaktioner och de är väldigt taggade för att hoppa inför sådana annorlunda förhållanden. De tycker det är roligt att man kan skapa en sådan tajt kontakt mellan aktiva och publik. Självfallet tycker de även att de är roligt att det enbart kommer att sändas från höjdhoppet i SVT just under den timmen.

Den provisoriska arenan kommer att bestå av tre läktare, längder med skyltar som man kan stå utmed och även en barnhage så att alla barn kan se så bra som möjligt. Dessutom kommer Löfbergs ha en kaffebil på innerplan för bidra till en härlig inramning under tävlingen. SVT kommer att flytta in Kajsa Bergqvist med en liten studio på innerplan och kommer att följa höjdhoppet på nära håll. Om man har sittplatsbiljetter under lördagen och föredrar att sitta kvar på sin plats så är det inga problem det heller. Hela höjdhoppet kommer att sändas på storbildsskärmen och man kommer att kunna följa hoppningen bakifrån.

Damernas höjdhopp kommer bli en minnesvärd tävling så se till att vara på plats och bli en del av upplevelsen!

Vi ses på Tingvalla!