Jag önskar dig varmt välkommen till Sveriges största friidrottstävling, friidrotts-SM! Som en del av publiken är du med och skapar folkfest och bidrar till att friidrottare vill komma till Karlstad för att prestera sitt allra bästa i sin gren.

Med friidrotts-SM sluts cirkeln för Tingvalla IP. 1919 invigdes arenan med SM och 2019 stängs arenan med ett SM som vi hoppas kommer att gå till historien som det bästa genom tiderna. Jag gläder mig åt att både ledare, aktiva och funktionärer från hela Sverige besöker vår vackra stad.

Vi har under våren tagit beslut om att göra ytterligare satsningar på idrottsarenor i Karlstad. Vid Sannafältet kommer det att byggas en inomhus- och en utomhusarena och en konstgräsplan. Anläggningarna kan användas för bland annat friidrott, fotboll och amerikansk fotboll. Möjligheten att utöva sport – men också att titta på – bidrar till livskvalitet för Karlstadsborna och gäster från andra orter. Vår vision är att Karlstad ska vara en bra stad att leva i och besöka, med ett stort utbud av idrotts- och fritidsaktiviteter och stora arrangemang.

Karlstad utsågs till årets främsta idrottskommun 2016 och 2018 av tidningen Sport & Affärer, främst för kombinationen av kommunens bredd- och elitverksamhet och ett tydligt folkhälsoperspektiv. Här har ungdomsidrotten bra förutsättningar och det finns många idrottshallar samt ett stort utbud av både natur- och konstgräsplaner.

Sola i Karlstad symboliserar inte bara de många soltimmarna utan också vår gästfrihet och vårt glada sinnelag. Kanske får du tillfälle att besöka några av våra många restauranger, åka med båtbussen, ta del av något musik- eller kulturevenemang eller promenera längs Klarälven i den fina Sandgrundsparken. Passa gärna på att besöka Sandgrund där Lars Lerin visar sina underbara akvareller.

Hoppas att du kommer att trivas i Karlstad och att du får njuta av ett spännande och stämningsfullt friidrotts-SM.

 

Per-Samuel Nisser
Kommunstyrelsens ordförande
Karlstads kommun