I optimala förhållanden i diskus ska man kasta motvind. Det hjälper diskusen att lyfta och flyga längre. På Tingvalla har diskusburen i nuvarande läge i nio fall av tio medvind i kastriktningen. Vad gör man då för att ge optimala förutsättningar för världsrekord? Jo, vi tar dit en till bur och placerar den på andra sidan Tingvalla!

Under veckan anlände Tingvallas andra kastbur vilket är en Diamond Leauge bur som kommer ifrån Zürich. Den kommer att placeras mitt i kulsektorn för att ge möjlighet att kasta utifrån den optimala vindriktningen på SM. Anledningen som ligger bakom projektet är att ge möjligheten att utmana världsrekordet i diskus för herrar. Daniel Ståhl har kastat över 69 meter i medvind på Tingvalla tidigare och det är mycket intressant vad han kan åstadkomma i optimala vindförhållanden.

En spännande satsning där vi väntar förväntansfullt på resultatet. Vill du vara på plats för att se Daniel Ståhl kasta om världsrekordet är det hög tid att köpa biljetter! Länken ligger till höger på sidan!

Vi ses på Tingvalla!